Haber

Çinli Teknoloji Devi Huawei, Küresel Dijital Koalisyona Katıldı

SHENZHEN, 23 Kasım (Xinhua) — Çinli teknoloji devi Huawei’nin Yönetim Kurulu Başkanı Liang Hua Çarşamba günü şirketinin Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) Partner2Connect (P2C) dijital koalisyonuna katıldığını duyurdu.

Liang, 2022 Sürdürülebilirlik Forumu’nda, Huawei’nin 2025 yılına kadar ücra bölgelerde yaşayan 120 milyon kişiyi dijital dünyaya bağlamaya yardımcı olmaya kararlı olduğunu söyledi.

Etkinlikte dijital ekonomi çağında bilişim ve komünikasyon teknolojisinde inovasyonun ticari ve toplumsal bedelleri nasıl ortaya çıkarabileceği araştırıldı.

Huawei’nin P2C dijital koalisyonuna verdiği takviyesi takdir ettiğini de söz eden ITU Genel Sekreter Yardımcısı Malcolm Johnson, “Bağlantılılığın sağlanmasının tek başına yeterli olmadığı açık. Fiyatı makul, içeriği uygun ve yerel dilde olduğu gibi, kullanıcıların en iyi şekilde yararlanacağı becerilere de sahip olmalıdır” dedi.

Huawei Kablosuz Tahlil Lideri Cao Ming, şirketin kaliteli kapsama alanını kırsal bölgelere genişletmek için RuralStar ve RuralLink tahlillerini daima olarak yükselttiğini söyledi.

RuralStar serisi tahliller, 70’ten fazla ülkede kırsal bölgelerde 60 milyondan fazla kişiye bağlantı sağladı.

Huawei, önümüzdeki beş yıl içinde profesyonellere 10.000 eğitim fırsatı sağlamak için ITU’nun birinci P2C ortak ülkesi olan Kamboçya’daki kamu kuruluşları ve üniversitelerle birlikte çalışacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu