Haber

Dünya Kupası’nda günün maçları: Japonya bir sürpriz daha arıyor

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası’nda son 16 varyant bugün oynanacak 2 maçla devam edecek.

JAPONYA-HIRVATİSTAN

Hırvatistan ile küme seviyesindeki performansıyla dikkat çeken Japonya, bugün son 16 çeşidi deneyecek. Al Janoub Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 18.00’de başlayacak. Karşılaşmayı ABD’li hakem Ismail Elfath yönetecek.

E Grubu’nda Almanya ve İspanya’yı mağlup ederek büyük sürpriz yapan Japonya, 6 puanla lider olarak son 16 turuna çıktı. 2018’de Rusya’da final oynayan Hırvatistan, F Grubu’nu 5 puanla ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna damgasını vurdu.

Kazanan takım çeyrek finale yükselecek. Bu rekabette rakibine üstünlük sağlayan ekip, Brezilya-Güney Kore maçının galibi ile çeyrek final mücadelesi verecek.

İki takım Dünya Kupası’nda üçüncü kez karşılaşacak. 2006’da Almanya’da oynanan ve her ikisi de küme düşme aşamasında olan maç 0-0 berabere biterken, 1998’deki çabayı Hırvatistan Fransa’da 1-0 kazandı.

BREZİLYA-GÜNEY KORE

Dünya Kupası’nda bugün Brezilya ile Güney Kore son 16 turunda karşı karşıya gelecek. Stadyum 974’te oynanacak karşılaşma saat 22:00’de başlayacak. Karşılaşmayı Fransız hakem Clement Turpin yönetecek.

G Grubu’nda oynadığı 3 maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Brezilya, aynı puanlara sahip olan İsviçre’nin önünde 6 puanla grubu lider tamamladı ve son 16 turuna adını yazdırdı.

Güney Kore ise H Grubu’ndaki son maçında Portekiz’i uzatmalarda golle yenerek skorunu 4’e çıkardı ve 16 raund ortalamasıyla Uruguay’ın önüne geçti.

Kazanan takım çeyrek finale yükselecek. Bu rekabette rakibine üstünlük sağlayan ekip, Hırvatistan-Japonya maçının galibi ile çeyrek final mücadelesi verecek.

İki takım Dünya Kupası’nda ilk kez karşılaşacak. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu