Haber

Erdoğan’dan ‘Füze’ Yorumu: “Rusya’ya İnanıyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali’de düzenlenen G20 Zirvesi’nin sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Polonya’ya düşen füze ile ilgili Rusya’nın ‘bizimle ilgisi yok’ açıklamasına inandığını söyledi.

‘İnceleme şart’

G20 doruğunun sona ermesi sonrasında basının karşısına çıkan Erdoğan, tüm dünyayı ayağa kaldıran füze krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Rusya’nın açıklamasına saygı duymak zorundayım. Rusya’nın ‘ilgimiz yok‘ açıklaması bizim için yeterli.. ‘Rus yapımıdır‘ diyerek tahrik metodunu kullanmak doğru değil. Biden ‘Füzeler Rus yapımı değil’ dedi, inceleme şart.”

Taksim terör saldırısı

Erdoğan, Taksim’de gerçekleşen ve altı kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı ile ilgili ise şu kelamları kullandı;

‘Terör saldırısı sonrasında taziye ve geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. 6 sivilin hayatını kaybettiği bu alçak saldırı terörün kanlı ve çirkin yüzünü gözler önüne sermiştir. ‘Kimin gerisine saklanırlarsa saklansınlar teröristler kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaktır. Emniyet ünitelerimiz hain hücumun faili ve işbirlikçilerini kısa müddette yakalamıştır. Terörü kanyağında yok etme stratejisini uygulamaya devam edeceğiz. Dost ve müttefiklerimizin dayanağını bekliyoruz.”

Erdoğan son olarak, ABD ile F16 konusunda da değerli gelişmelerin olduğunu tabir etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu