Haber

Kısaca Edirne’den

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde değerlendirme toplantısı yapıldı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayımlanan “Sözleşmeli Üretim Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” ile “Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik” görüşüldü. Yapılacak çalışmalara ilişkin planlama yapıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Nadi Aygen ve Tarımsal Enformasyon Şube Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Büyükbaş hayvanlar aşılandı

Süloğlu ilçesinde büyükbaş hayvanlara yönelik aşı uygulaması gerçekleştirildi.

Süloğlu Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 2023 sonbahar aşı kampanyası kapsamında ilçedeki buzağılara aşı yapıldı.

Müdürlüğe bağlı ekipler tarafından küpeleri takılan buzağılar kayıt altına alındı.

Ayrıca işletmelerin kayıtlarında güncellemeler yapıldı.

Havsa’da şiir okuma yarışması düzenlenecek

İlçenin kurtuluşunun yıldönümünde Havsa Belediyesi tarafından şiir okuma yarışması düzenlenecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, Havsa’nın kurtuluşunun 101’inci yılı dolayısıyla ödüllü şiir okuma yarışması düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, yarışmaya ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrencilerin katılabileceği belirtilerek, şöyle devam edildi: “Öğrencilerin şiirlerini okurken video çekmeleri ve videoyu Whatsapp üzerinden 05434333810’a göndermeleri gerekmektedir. Yarışmaya başvurular; 21 Kasım’a kadar yapılabilir.” kelimeler kullanıldı.

haberguroymak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu