Ekonomi

Metal işvereninin CLA teklifi hazır: En düşük saat ücreti 65 lira

Sözleşme kapsamındaki sosyal haklara toplam yüzde 119,05 oranında zam teklif edilirken, 2 yılı kapsayan sözleşme teklifinde yılın ikinci 6 ayı için enflasyon farkıyla yüzde 5, aylıkla yüzde 5 artış öngörülüyor. Üçüncü 6 ay için enflasyon farkı, dördüncü 6 ay için ise enflasyon farkıyla birlikte yüzde 5 talep edildi.

Ayrıca ulusal bayram, dini bayram ve arife günlerinde çalıştırılan işçilere yüzde 100’er artışlarla ödenecek ücretler yüzde 200’er artışla ödenecek, sendika üyesi personele ise 2 gün ücreti tutarında devam ikramiyesi ödenecek. 30 gün devamsızlık yapılmaması ve gece çalışması tazminatının yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkarılması, bu oranın üzerinde ödeme yapılması halinde birebir form üzerinden devam edilmesi teklif edildi.

İmza tarihine kadar geçen sürede sendika üyesi işçilere aylık ücret ödemeleri, imza tarihine kadar oluşacak alacak farklarından düşülecek 5 bin lira avans ve kullanılacak 2 günlük izin Sendikalı çalışanın çocuğunun sünneti için TİS kapsamına alındı.

Türk Metal Sendikası Genel Lideri Pevrul Kavlak, 2023-2025 MESS Kümelenmesi BDT önerisini hazırladıklarını belirterek, “Sözleşme masasından her zamankinden daha güçlü kalkacağız” sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu