Yaşam

Salt’ın iklim değişikliğine odaklanan “Bu son şansımız mı?” gösterimleri 8-30 Aralık’ta Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da ve saltonline’da.

Salt’ın, iklim değişikliğinin ekosistem ve biyoçeşitlilik üzerindeki tesirlerine dikkat çekmeyi amaçlayan gösterim programı Bu son bahtımız mı?, Garanti BBVA takviyesiyle 8-30 Aralık tarihlerinde Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da ve saltonline’da izleyiciyle buluşuyor. Yunanistan’dan Kanada ve Peru’ya uzanan belgesel sinemaları bir ortaya getiren seçki, toprağı odağına alıyor ve değişen ekolojik şartlara ahenk bağlamında tarım ve besin sistemlerini irdeliyor.

Salt tarafından 2015 yılında, Paris Anlaşması’nın onaylandığı 21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP21) paralelinde başlatılan Bu son talihimiz mı?, sekizinci yılında Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’nı (COP27) takiben gerçekleştiriliyor. Programın odağını, dünyanın dört bir yanında değişen iklime ahenk sağlamaya çalışan topluluklar için ehemmiyet kazanan klasik tarım formüllerinden besin ekosistemlerine, toprağa dair şimdiki sıkıntılar oluşturuyor. Seçkide yer alan sinemalar Güney Amerika’nın And Dağları bölgesinde klâsik tarım sistemleriyle toprağın koruyuculuğunu üstlenen beş bayanın; Yunanistan’ın küçük bir köyünde endüstriyel tarıma karşı sıra dışı bir uğraşa girişen iki kuzenin ve apayrı bir coğrafyada, Kuzey Atlas Okyanusu’ndaki küçük bir adada deniz çöplerinin peşine düşen bir tabiat savunucusunun izini sürüyor.

Herkesin iştirakine açık ve fiyatsız gösterimler, 8-11 Aralık tarihlerinde Salt Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da gerçekleştirilecek. Gösterimlerin akabinde tüm sinemalar saltonline üzerinden birer hafta mühletle çevrimiçi olarak da izlenebilecek. Sadece Türkiye’den erişime açık olan sinemalar, yepyeni lisanında Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu