Haber

Tezgahlar İran karpuzlarıyla doldu! Fiyatı öğrenen vatandaşlar sessizce ayrıldı

Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan karpuz, tezgahlardaki yerini almaya başladı. Bayrampaşa’da bir pazarda kilo karpuz 35 liradan satılıyor. Pazar esnafı karpuzu dilimleyerek müşterilerine satar. Ortalama bir buçuk kilo ağırlığındaki bir dilim karpuzun fiyatı 51 lira.

VATANDAŞ FİYATI YÜKSEK BULDU

Beykoz’da bir manavda karpuzun ağırlığı 20 lira. Yolda kendi tezgâhında satanlar karpuzu kilosu 30 liradan satıyor. Vatandaşlar fiyatları yüksek bulduklarını söylüyor.

“DİLİMİNİZİ 51 LİRAYA SATIYORUZ, DAHA TERCİH EDİLMİŞTİR”

Bayrampaşa’da market esnafı Hilmi Ekinci, “Karpuzun kilosu 35 lira. Sabah tezgahıma 4 karpuz getirdim. Ramazandan dolayı pek satılmıyor. Bugün 50 kilo karpuz geldi, kasayı açtım. Tezgâhta 4 karpuz var ama modüler satıyorum. Karpuzun dilimini 1 buçuk kilo olacak şekilde kesip 51 liraya satıyoruz. Dilim daha çok tercih ediliyor” dedi.

“ANA FİYAT 20 LİRA”

Beykoz’da manav işleten Şevket Okur, ‘3 gün önce karpuz bize geldi. Kilo fiyatı 20 lira. Şu an piyasada kilo fiyatı 25-30 lira arasında değişiyor. Günde 20 alıyorum, 10 satabiliyorum, talep var” dedi.

“ADANA MEVLİMİ 40 GÜN SONRA GELECEK”

Bayrampaşa’da yol üzerindeki kendi tezgahında satış yapan Remzi Emeç, “Bu yıl karpuzu İran’dan getirdik. Yurtdışında fiyatlar daha değerli. Adana karpuzu yaklaşık 40 günde gelir. Karpuz 30 lira. Geçen sene karpuzu 20 liradan açtık. Para çok olursa fiyatlar düşer” dedi.

“FİYATINA GÖRE ÇOK GÜZEL AMA ÇOK GÜZEL”

Müşteri Hikmet Kaya, ‘Geçen gün buradan karpuz aldım, fiyatı pahalı ama çok güzel çıktı, ben de gelip aldım’ dedi. İran’dan geldiğini söylediler, biz de misafirlerimize ikram ediyoruz.” Abdullah Delen, “Biraz değerli ama ilk olduğu için aldık. İftardan sonra yemek için aldık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu