Haber

CHP’li Erol: Tunceli ve Bingöl de afet bölgesine alınmalı

Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) –Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenledikleri basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüklerini ve Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesini talep ettiklerini söyledi.

Bilim adamlarının bölgedeki yeni fay sınırlarına ilişkin uyarılarına dikkat çeken Erol, Elazığ’da önleyici tedbirler alınarak yapılan TOKİ konutları sayesinde birçok can ve mal kaybının önüne geçildiği gibi, Tunceli ve Tunceli de dahil edilerek benzer önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Bingöl afet bölgeleri kapsamında.

Orada bir risk yönetimi yaklaşımının uygulanması gerektiğini belirten Erol, “6 Şubat depreminden sonra bilim insanları bölgede yeni fay sınırları ve yeni riskler konusunda uyarılarda bulundu. Bilim adamları, Bingöl ve çevresinde, Yedisu ilçesi, Karlıova gibi bölgelerde ve yine Tunceli’nin Ovacık, Nazmiye ve Pulumür bölgelerinde, Elazığ’ın Karakocan ve Palu bölgelerinde fay sınırlarının Türkiye’deki hareketinden dolayı yeni sarsıntıların oluşabileceğini söylüyor. bu bölgeler Talebimiz ve talebimiz TOKİ’nin Elazığ’da önleyici tedbirler alarak birçok can ve mal kaybını önlediği gibi, afet bölgelerinin planlanması konusunda da Tunceli ve Bingöl’ü afet bölgeleri kapsamına alarak önleyici tedbirlerin alınmasıdır. kriz yönetimi değil, risk yönetimi. AK Parti Bingöl ve Tunceli milletvekillerimizle Bingöl ve Tunceli’de önleyici tedbirler alarak riski azaltmak konusunda ortak bir görüşe sahibiz. Kahramanmaraş’taki depremin risklerinin neler olduğunu, oradaki can kaybını, mal kaybına neden olan trajik olayları, orada yaşanan sancılı süreçleri ve insanların unutamadığı süreçleri çok net bir şekilde görüyoruz. Bu nedenle TOKİ’nin ve belediyenin Elazığ’daki başarı öyküsüne ilişkin deprem riski olmadan önlem alınması, Tunceli ve Bingöllü’nün afet bölgesi ilan edilmesi ve bir an önce önlem alınması talebimi buradan aldım. risk yönetimini en kısa sürede uygulamaya koymaktır. Yenilemek istiyorum” dedi.

melikgazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu