Ekonomi

Ege Serbest Bölge İhracatı Yüzde 14 Arttı

Ege Serbest Bölgesi’nin Ocak-Temmuz dönemindeki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,35 artarak 1,5 milyar dolara ulaştı.

Ege Serbest Bölge Kurucusu ve İşletmecisi AŞ’nin (ESBAŞ) yaptığı açıklamaya göre, Temmuz ayında bölgenin ihracatı yüzde 33 arttı.

Ocak-Temmuz döneminde ihracat yüzde 14,35 artarak 1,5 milyar dolara ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ESBAŞ İcra Kurulu Başkanı Faruk Güler, dünya ticaretindeki durgun dönemde Temmuz ayında bölge ticaret hacmi ve ihracatında kaydedilen yüksek artış oranlarına dikkat çekti.

Güler şu ifadeleri kullandı:

“Dünya Ticaret Örgütü’nün Dünya Ticaret İstatistikleri İncelemesi 2023 Raporu’nda belirtildiği üzere, 2022 yılında küresel ticaretteki zayıf büyümeye rağmen, jeopolitik gerilimler, devam eden yüksek enflasyon ve baskılayıcı finansal koşulları baskılayan sıkılaştırıcı finansal koşullar nedeniyle bu yıl küresel ticaret bir önceki yıla göre karşılaştırıldı. Nitekim 2020 yılında pandemi sonrası Ukrayna’da yaşanan savaş, enflasyon, nakit sıkışıklığı ve güzelce yayılan borç krizi ile birlikte küresel ticarette başlayan yavaşlama üç yıldır devam ediyor ve 2015 yılına kadar artmayı başardı. 2022’de yüzde 13,49. Son iki yılda ihracat artışı yüzde 16 ve yüzde 10 olmak üzere çift haneli oldu.Rakamların da gösterdiği gibi bölgemiz son 3 yıldır küresel ekonominin olumsuz gidişatından sıyrılmayı başardı. yıl.”

saruhanli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu