Sağlık

Oje ve Şampuandaki Kimyasalların Verdiği Rahatsızlığa İnanamayacaksınız

Oje ve şampuanlarda bulunan kimyasalların neden olduğu bu rahatsızlığı duyduğunuzda şaşıracak ve bir daha kullanmak istemeyeceksiniz. Haberin detayları için… ?

Kaynak:https://nypost.com/2023/02/08/chemica…

Son yıllarda yapılan çalışmalarda kozmetikte yaygın olarak kullanılan ftalat maruziyetinin tip 2 diyabete neden olduğu kanıtlanmıştır.

Ftalat, sabunlar, ojeler ve şampuanlar dahil olmak üzere birçok günlük üründe bulunur.

Michigan Üniversitesi’nden epidemiyolog Dr. Sung Kyun Park, “Araştırmamız ftalatın özellikle beyaz kadınlarda tip 2 diyabete neden olduğunu bulmuştur” şeklinde açıkladı.

Yüksek dozda ftalatlara maruz kalan beyaz kadınların tip 2 diyabet geliştirme olasılığının yüzde 30 ila yüzde 63 daha fazla olduğu bulundu.

Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism tarafından yayınlanan araştırmaya göre, siyahi ve Asyalı kadınlar daha dayanıklıdır.

Esnekliklerini artırmak için genellikle plastiklere ftalat eklenir. Ayrıca kozmetik ve kişisel bakımda da sıklıkla kullanılmaktadır.

Çocuk oyuncaklarında, içecek paketlerinde ve hatta fast food ürünlerinde bizzat kullanılıyor!

Park, “İnsanlar günlük olarak ftalatlara maruz kalıyor ve metabolik hastalık riski artıyor” dedi.

Çalışmada yer alan uzmanlar, fitalatın metabolik hastalıklar üzerindeki etkisi konusunda daha detaylı çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

2021’de yapılan bir araştırma, ftalatın 55-64 yaş arası Amerikalılarda 91.000 ila 107.000 erken ölüme neden olduğunu varsaydı.

hanakhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu